Základní dělení obalů na potraviny:

Primární balení potravin:

  • obaly chránící přímo potraviny samotné (přímý kontakt obalů s potravinami)
  • výroba na zakázku, prakticky neomezené možnosti krabic co se velikosti, materiálu a potisku týče, dodávky v rozloženém (plochém) stavu

Sekundární balení potravin:

  • obaly určené k transportu a skladování potravin
  • převážně běžné klopové krabice a standardní (skládačkové) krabice různých rozměrů, tloušťky materiálu a barevnosti; vynikající ochrana výrobků při skladování a přepravě
  • chytré obaly a samoprodavače: konstrukce obalu je uzpůsobena tak, že v první fázi plní obal funkci ochrannou (například při skladování), odstraněním části obalu dochází k zpřístupnění produktu a obal přejímá funkci pro samotnou prezentaci výrobku papírové přepravky a bedýnky

Potisk obalů určených pro potravinářský průmysl:

  • obaly určené pro styk s potravinami mohou být ofsetem potištěny jen na plochách, které nepřicházejí do přímého styku s potravinami
  • k barvení, potiskování a dekoraci obalů určených pro styk s potravinami používáme jen barviva a pigmenty, které jsou ve výrobcích pevně zakotveny a nedochází k migraci zdravotně škodlivých reziducí do potraviny
  • stejně tak pro zušlechtění potištěného obalu používáme nízkomigrační laky

Přejete si tento produkt?

Zaujali jsme vás?